Hoi An og Hue (8. feb - 20. feb)

Hoi An og Hue
Så er det vidst på tide at få opdateret lidt igen. Den seneste tid har vi været steder hvor der ikke rigtig har været internet, så det derfor at der er gået alt for lang tid siden sidst, men nu kommer der lidt igen.
Den 8. februar rejste vi fra Nha Trang og videre til den Hoi An, byen er kendt for de mange skrædder. I Hoi An fik vi næsten allesammen syet sko, tøj og takser, det var ikke lige fremt billigt. En fordel var dog at vi var der over det kinesiske nytår, så mange butikker havde lukket i en lille uges tid, tror at det var meget heldigt!! Mens vi var i Hoi An havde vi en lille udflugt op til byen Hue med to overnatninger. I Hue ligger den gamle kongeby og Hue bliver også kaldt for kongebyen. Da vi kom tilbage fra Hue skulle vi have undervisning i Vietnams kultur, det var faktisk meget spændende, vi fik i hvert fald svar på mange spørgsmål omkring deres lange hår her og der og så er det total fedt at have lange negle som mand. Alt det med lange negle og hår er status symboler. Den sidste dag vi var i Hoi An havde vi fri om måtte gøre hvad vi ville, så vi var nogle stykker der lejede en scooter og kørte ned til stranden og lidt rundt i Hoi An en hel dag, det var en hyggelig tur, så fik vi også brugt vores pink helmet :D Vores hold er blevet døbt "Team Pink Helmet", da vores mascot er en lyserød scooter hjelm, som vi alle har.

Her er der lidt billeder af det sted som vi boede på i Hoi An, det var vildt lækkert, lige ned til en flod og så var der en super lækker pool.
Her ved poolen tilbragte vi en del tid :D

Hue
Som vi var ankommet til Hoi An om mandagen tog vi til Hue om torsdagen. Det var en lille hyggelig tur, men vi fik desværre ikke så meget ud af den, da vi fik en guide, der absolut ikke kunne snakke et pjæk engelsk og hun kunne heller ikke svare på spørgsmål, så der var ikke andet hjælp end de bøger vi nu havde med os. Turen var ellers rigtig hyggelig og vi fik set Himlen, Den gamle konge by, en konge grav, vi var også til Royal dinner og fik middag på en båd.

På vej til Hue skulle vi op og se himlen.. Det var et bjerg, som der var lavet nogle templer og huler i.

Her vi på vej op i himlen, det er et bjerg som de kalder for himlen, et stykke længere væk ligger der også et bjerg som vietnameserne kalder for helved, det bjerg besøgt vi ikke, men der var en utrolig flot udsigt oppe fra toppe af bjerget.


Den første aften vi var i Hue skulle vi til Royal dinner. Det var ret sjovt for vi skulle klædes ud og der skulle findes en konge og en dronning. Det var også noget godt mad vi fik, rigtig vietnamesisk og masser af seafood.

Her er det Kim og jeg i det flotte kostume :D We like .. Og her kan i se at dronningen og kongen sidder og ser ned på alle deres gæster.

Anden dag vi var i Hue skulle vi ud og se konge byen og en konge grav. Konge byen var meget spændende, men kongegraven var ikke så spændende da der var lukket, men vi så den udefra :D
Kongebyen var der kongerne havde boet engang i sin tid og det var blevet bombet af franskmændene og amerikanerne.

Det første billed er kongebyen udefra, hvor man kan se en stor mur som skal beskytte kongen og hans folk dengang.. Det andet billed er hvor Kamilla og jeg er ved at liste ind i den forbudte by i kongebyen. Hvis andre end kongen gik der ind da det blev brugt, var det dødsdom til personen, derfor hed den, den forbudte by.

Så var vi oppe og se kongegraven, det første billed er ved indgangen og ja der var en del indgange før man nåede til den port som så var lukket. Meget hyggelig tur i flotte omgivelser men ellers ikke noget specielt.
Her ser i så den lukkede port ind til kongegraven. Meget spændende..

Den sidste aften var vi til middag på en båd, det var heller ikke for godt, men vi blev da mætte.. Vi skulle bare spise og så skulle vi sætte et lille lys ud på floden og ønske, det var nu meget hyggeligt. Ellers hyggede vi bare på vores hotel i Hue!


Her er lidt billeder fra bådmiddagen og fra vores hotel værelse. I Hue Boede jeg sammen med Helle, hun kommer fra Viborg af og er en rigtig sød pige..

Undervisning i Hoi An (vietnams kultur)
Tilbage i Hoi An efter Hue turen skulle vi begynde undervisning med Bosse. I undervisningen var vi ude og besøge This familie (bosses kones familie) Det var rigtig fedt at se hvordan de bor og lever i hverdagen, Det var helt normalt at køkkenet og svinestien lå side om side og det lugtede virkelig ikke særlig godt i køkkenet. Vi fik også en del anden viden end bare at besøge folket, men det var faktisk det der fortalte os mest om deres kultur.
Lidt fra undervisnings lokalet, hvor Bosse er i gang med at fortælle os om den vietnamesiske kultur.


Her er køkkenet som ligger lige ud til baghaven hvor der var Kør/okser :D ummm så lækkert :D
Her ser i så en luksus seng for en vietnameser, en sivmåtte. Godt det ikke er mig der skal sove der og få min skønhedssøvn!!

Den sidste dag i Hoi An.
Den sidste dag var vi ude og køre på scooter og så sagde vi farvel til vores allesammens Thi, hun har bare været så sød ved os og hjulpet os så mange gange, så det var lidt hårdt at sige farvel til hende.. På scooter turen var vi ved stranden et super lækkert sted, dog var der blæsvejr og overskyet :(

TEAM PINK HELMET :D Mig på en scooter, ikke forsvarligt!! :D
r Nede ved stranden, rigtig lækker strand med palmer :D


Her er det Thi og Jeg sammen og det andet er fælles billed med hende, som i kan se er vejret ikke så godt og vi har næsten alle langebukser på og lange trøjer, øv øv, men vejret blev ret hurtig godt igen :D We like..

0 kommentarer:

Send en kommentar